U bent hier
Inzetten op windturbines
Toen de gemeente Wingene zich aansloot bij de projectgroep rond de windmolens en de burgemeestersconvenant ondertekende, hoopten velen dat het gemeentebestuur eindelijk het licht had gezien. Door de uitstoot van fijn stof door dieselvoertuigen groeit zowel in Vlaanderen als in de wereld het besef dat er moet worden overgeschakeld naar alternatieve en hernieuwbare energiebronnen. Windmolens en elektrische wagens zijn belangrijke middelen om naar een dieselarme wereld te gaan.
Het gemeentebestuur toonde zich aanvankelijk ferme voorstander van de windmolens. We betreuren dan ook de 180°-bocht van het bestuur die hun engagement terug intrekken voor het project. We begrijpen dat niet iedereen opgezet is met de plaatsing van de windmolens en streven ernaar om locaties en maatregelen te vinden die de hinder voor omwonenden tot een minimum herleiden. Door het protest tegen de bouw van windmolens te steunen, schuift de meerderheid de bouw voor zich uit tot na de verkiezingen, terwijl ze met zekerheid weet dat deze turbines er hoe dan ook zullen komen.
Inconsequent handelen, onnodige juridische kosten en geen daadwerkelijke verandering. Hiermee bewijst ze ook geen dienst aan de meerderheid van de bevolking. Windmolens stoten geen fijn stof noch CO² uit en komen dus de algemene gezondheid ten goede. Om het in de woorden van Geert Bourgeois te zeggen : "Als er geen objectieve problemen zijn qua slagschaduw of geluidshinder, moeten turbines er snel komen. Voor mij maken die voortaan deel uit van het Vlaamse landschap.”
N-VA Wingene-Zwevezele roept de gemeente op om in te zetten op de inplanting van windmolens en nog locaties te zoeken waar dit zonder hinder voor de omwonenden kan. Het domein van de torens langsheen de Predikherenstraat is alvast het onderzoeken waard.